✓ Geen recept nodig ✓ Snel en discreet verzonden ✓ Veilig betalen via ideal of bankoverschrijving.

Diclofenac-50mg-kopen.

Wat is Diclofenac?

Diclofenac is een geneesmiddel behorend tot de groep van prostaglandinesynthetaseremmers ook wel NSAID genoemd. Het zorgt dat pijn, koorts en ontstekingen verminderen. Het wordt voorgeschreven bij gewrichts- en reumatische pijnen, bij menstruatiepijn, hoofpijn, bij koliekpijn en bij ernstige klachten van griep en verkoudheid.

Gebruikt voor behandeling van: pijn
Effect: pijnstilling, koortswering en ontstekingsremming
Werkzame stof: diclofenac

Hoe werkt Diclofenac?

Diclofenac remt het enzym COX (cyclo-oxigenase). Dit enzym speelt onder andere een rol bij de gevoeligheid van zenuwen voor pijnprikkels. Door remming van dit enzym neemt deze gevoeligheid af.

Hoe wordt Diclofenac gebruikt en wat is de dosering?

Diclofenac komt in tabletten van 50 mg en tabletten met vertraagde afgifte (retard) van 75 mg. Uw arts schrijft u de juiste dosering voor. Neem het tablet in op een lege maag met wat water. Krijgt u snel maagklachten, neem het dan in tijdens of na de maaltijd. Neem het tablet met vertraagde afgifte tijdens of na het eten in, slik het heel zonder te kauwen door.

Als u een dosis vergeet en u slikt Diclofenac langdurig, doe dan het volgende: gebruikt u Diclofenac 1 keer daags en duurt het nog meer dan 8 uur voor uw volgende dosis, neem de dosis dan alsnog in. Is de tijd korter, sla de dosering dan over. Gebruikt u Diclofenac 2 keer per dag, neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 4 uur duurt. Gebruikt u Diclofenac 3 keer per dag neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 2 uur duurt. Gebruikt u Diclofenac 4, 5 of 6 keer per dag, neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 1 uur duurt.

Wanneer mag u Diclofenac niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Diclofenac dan moet u Diclofenac niet gebruiken. Hebt u een maagzweer of – bloeding gehad of hebt u colitis ulcerosa, hartfalen of nier- of leverstoornissen, gebruik dan geen Diclofenac.

Gebruikt u andere NSAID’s, zoals ibuprofen of naproxen, slik Diclofenac dan niet. U kunt ernstige maagklachten krijgen. Dit geldt ook voor de antistollingsmiddelen acenocoumarol, fenprocoumon, acetylsalicylzuur en carbasalaatcalcium. Voor medicijnen tegen depressies, zoals citalopram en voor corticosteroïden, zoals prednisolon of budesonide. Meestal schrijft de arts een maagbeschermer voor, maar ben altijd alert en raadpleeg uw arts bij maagklachten. Diclofenac kan tevens de werking van antistollingsmiddelen versterken. Vertel de trombosedienst dat u Diclofenac gebruikt of hebt gebruikt.

Slikt u plastabletten, ACE-remmers, angiotensine-II-blokkers, bètablokkers of aliskiren, (tegen hoge bloeddruk en hartfalen), dan kan Diclofenac de werking ervan verminderen. Overleg met uw arts en laat uw bloeddruk extra controleren. Bemerkt u dikkere enkels of voeten, of bent u sneller kortademig, neem dan contact op met uw arts.

Diclofenac versterkt de bijwerkingen van methotrexaat, gebruikt tegen ontstekingen bij onder andere reuma en van lithium, een middel tegen manische depressiviteit. Slikt u een van beide dan zal uw arts uw bloed regelmatig laten meten en de dosering eventueel aanpassen.

Bovengenoemde lijst van medicijnen is niet volledig, overleg altijd met uw arts als u medicijnen gebruikt en Diclofenac krijgt voorgeschreven.

Wees zeer matig met het drinken van alcohol. Alcohol kan maagklachten veroorzaken, wat ook een bijwerking van Diclofenac kan zijn. Als u zwanger bent of wilt worden, kunt u Diclofenac beter niet gebruiken. Het gebruik, zeker in het tweede trimester van de zwangerschap, kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij uw kindje. Geeft u borstvoeding dan is het gebruik van Diclofenac veilig. U mag autorijden, als u niet duizelig bent.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Diclofenac?

Diclofenac kan bijwerkingen veroorzaken. Naast de zeer vaak voorkomende maagklachten, zijn dit onder andere; duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, diarree, buikpijn en huiduitslag.